Praise Obama!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Maaike
03 November 2008 | Verenigde Staten, Cincinnati
Gisteren zijn we gaan canvassen voor Obama. Dat houdt in dat je langs deuren gaat om mensen te overtuigen om te gaan stemmen en te checken op wie. Als ze neigen naar Obama dan probeer je wat meer te vertellen over punten die voor hen belangrijk zijn. In eerste instantie wilde ik dit niet doen omdat ik het niet vind passen bij een onafhankelijke waarnemersmissie. Toen bleek dat we bij mensen langsgingen die al geregistreerd stonden als democraat en meer gingen checken of ze al gestemd hadden en van informatie zouden voorzien vond ik het minder erg. Het was eigenlijk wel tof om in een doorsnee woonwijk met mensen te gaan praten en kijken wat hen bezig houdt. Bovendien heb ik er een supervette poster aan overgehouden ;)
Daarna naar een huge shoppingmall geweest, mijn eerste ooit! Ze hadden er Victoria's Secret, wat een beleving :D De shoppingmall had uiteraard ook een enorme foodcourt met 10 verschillende Amerikaanse ketens.
'S avonds een feestje gebouwd op onze hotelkamer, wel lekker om even rustig te chillen. We moesten sowieso fit zijn voor vandaag, de Obama rally! We zijn op tijd opgestaan om erheen te gaan en te checken of we als pers binnen zouden kunnen komen. Daar aangekomen werd ons verzekerd dat we binnen zouden kunnen komen. In plaats van in de rij voor de rally te gaan staan (om 11 uur 's ochtends) hoefden we nu pas om 2 uur terug te komen. We zijn dus nog even gaan shoppen en na tweeen terug te gaan. Daar teruggekomen stond er een enorme persrij en bleek het heel lastig te zijn om binnen te komen. Van onze groep van 14 mochten er maar 2 naar binnen. Anderen waren ons voor dus helaas pindakaas... We konden gelukkig nog het veld op maar omdat er al een hele menigte ons voor was gegaan die wel in de rij had gestaan hadden we vrij slechte plekken. Maar we waren erbij! Kippevel tijdens Bruce Springsteen en daarna een inspirerende speech van Obama. Wow, wat een indrukwekkende man! Na al het gebash van de republikeinen op de democraten is het zo'n verademing om eens een goed gefundeerd verhaal te horen. Wat vet om hierbij te zijn, ik kan het eigenlijk nog steeds niet beseffen. In 5 dagen tijd hebben we rallies van Palin, McCain en Obama bijgewoond. Dit is net een grote droom. Een mooie droom dat wel! Ik denk dat ik het pas echt ga beseffen als ik weer terug ben...
03 November 2008 - 08:20
Anniek:
he "onpartijdige en onafhankelijke" waarnemer! Klinkt echt super gaaf om zo eventjes daar allemaal bij te zijn, jammer dat je niet mee het persvak in kon, maar aan de andere kant, ook juist wel gaaf om gewoon tussen de kiezers in te staan.
En lekker dat jullie ook tijd hebben om wat meer van de amerikaanse samenleving te proeven, ook belangrijk voor de context denk ik (meteen een goed excuus om al je aankopen bij de victoria secret te verantwoorden).
En merk je dat de spanning al stijgt? Hier kan je van dinsdag 22 tot woensdag 10 uur in de bioscoop live alles volgen, wel gaaf, maar ga het toch maar niet doen. Ben druk met de scriptie die ik 27 nov wil inleveren, dus een hele nacht opblijven werkt vast niet bevorderlijk.
Geniet en kijk goed om je heen!
xx Anniek
ohja, meer foto's van de rally please... -
03 November 2008 - 09:37
Eric:
Filmpjes van de ralley toevallig? -
03 November 2008 - 10:06
Irina:
Nice allemaal :D Wat gek ook dat het bij de democraten aanvoelt als een warm bad en republikeinen alleen bashen. Doen ze toch iets verkeerd!;) Ik ga denk ik dinsdagavond vroeg naar bed en dan 02.30 er weer uit ;) Ik wil het zien! -
03 November 2008 - 13:07
Stefan:
Hhahhahahha -
03 November 2008 - 17:58
Eric:
Wat ik me nu afvraag is of je in de VS ook zo verrekte weinig over Biden hoort.
Het lijkt er nu op alsof er 3 presidentskandidaten zijn: Obama, Palin en McCain. Er wordt hier helemaal niet gerept over Biden. -
04 November 2008 - 00:13
Aline:
Hebben "onze waarnemers" eigenlijk nog wel de tijd om mogelijke fraude bij de stembureaus in de gaten te houden?
Veel succes morgen bij deze verkiezingen die hopelijk een beter tijdperk inluiden.
Wij zitten aan de TV gekluisterd!